zondag 28 oktober 2018


Opgepast voor socialisten!

Deze week werd Amerika opgeschrikt door  de mededeling dat bompakketjes aan vooraanstaande Democraten waren onderschept. De vermoedelijke dader in Florida is gevonden. Zoals dat hoort komt de huidige hoofdbewoner van het Witte Huis met een verklaring waarin hij oproept ‘to come together as a country” en elkaar te respecteren. Helaas heeft hij zelf voor dit dieptepunt en zelfs erna veel aan dit giftige politieke klimaat bijgedragen. Een man die een journalist fysiek aanviel en werd veroordeeld, wordt door hem geprezen als “een pittig kereltje”. Nog steeds wordt op bijeenkomsten waar hij spreekt door zijn aanhangers opgeroepen om Hillary Clinton op te sluiten. Nooit heeft hij dit afgekeurd. Je krijgt heimwee naar John McCain. In 2000 was er op een campagnebijeenkomst een vrouw die onfatsoenlijke, lelijke dingen over Obama zei. McCain sprak haar uitdrukkelijk tegen: ‘No ma’m, Obama is a decent man, I have to happen disagreements with him …”. Hij kreeg toen voor deze correctie applaus van zijn toehoorders!!! Het is overigens niet alleen de rechtervleugel van de Republikeinen die het politieke klimaat vergiftigt. In de afgelopen maanden zijn er incidenten geweest van Democratische burgers die zich bij een restaurant verzamelden waar een Republikein was gaan eten. Ze maken daar dan groot kabaal. Op deze wijze werd b.v. Sarah Huckabee Sanders, de woordvoerster van de president, gedwongen haar maaltijd vroegtijdig te beëindigen.

Het kwaad zit dieper
In The New York Times International Edition van 25 oktober stond een artikel over een nota van de CEA. Dat is de Council of Economic Advisers, de officiële adviesraad van het Witte Huis. Je zou verwachten dat zo’n instantie een studie zou publiceren over het nut van belastingverlagingen, het effect van tarieven op importen en andere belangrijke economische kwesties. Hun laatste rapport van 72 pagina’s gaat echter over de socialistische (!) ideeën van de Democratische partij. Voor het gemak wordt daarbij alles op een hoop gegooid.  Ik geef u een voorbeeld. De demonisering van de koelakken door Stalin (met hun bloedige vervolging als gevolg) wordt gelijkgeschakeld met de kritiek van senator Elisabeth Warren op de grote corporaties. Beiden worden ‘oppressors of the vulnerable’ genoemd.

Cuba, China en Venezuela
Er wordt veel aandacht gegeven aan Cuba, China, de USSR en vooral aan Venezuela. Daar zaten en zitten de socialisten! Zou Amerika het voorbeeld van Venezuela volgen dan zou de Amerikaanse economie met 40 procent krimpen.  De president suggereert regelmatig, dat de Democraten ook zoiets zouden willen, maar daarvoor ontbreekt elk bewijs.

Zweden
Dit ‘socialistische’ land doet het volgens het rapport duidelijk minder goed dan Amerika. Dat wordt geïllustreerd aan de hand van een grafiek over het bezit van ‘pick-ups’, kleine vrachtwagens. Ja, u leest het goed! Een Zweed moet bijna twee keer zoveel uren werken om een dergelijk automobiel te kunnen aanschaffen. Grafieken waaruit blijkt dat in een land als Zweden veel minder mensen in armoede leven dan in de VS ontbreken.

1 opmerking:

  1. Trump's economische top-adviseurs, zoals Kudlow en Navarro, zijn weinig gekwalificeerd, volmaakt ideologisch, en intellectueel nauwelijks integer. (Wat schrijft het CEA-rapport over groeiwonder China?) Zij zijn niet geinteresseerd in de lange termijn, in onderwijs, gezondheid, in schrijnende en ontwrichtende ongelijkheid, of milieu.

    Daar staat wel tegenover dat socialistische staten altijd tot ellende lijken te zijn gedoemd, en dat economische vluchtelingen nooit hun toevlucht zoeken in de socialistische heilsstaat. Zij vertonen een raadselachtige voorkeur voor uitbuiting en onderdrukking door het Groot-Kapitaal.

    BeantwoordenVerwijderen